Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden. Het doel van de behandeling is om pijn te verminderen en om langdurige ontspanning in het weefsel te creëren.

Bij ons in de praktijk wordt gewerkt volgens het Functional Integrated dry needling system (FIN). Dit houdt in dat er meerdere naalden worden geplaatst in verschillende gebieden, om de klacht te beïnvloeden. Die gebieden kunnen zijn: rondom de wervelkolom, rondom of in zenuwbanen en spieren (zogeheten triggerpoints). Om een zo goed mogelijk behandelresultaat te krijgen worden alle structuren behandeld die bij de klacht betrokken zijn.

De geplaatste naalden blijven korte tijd zitten en worden dan weer verwijderd. De fysiotherapeut kan aanvullend nog andere behandeltechnieken gebruiken, zoals Myo Matrix Release 3-D technique, FAT-Tool, massage of dorn.

In principe kunnen alle pijnklachten, acuut en chronisch, waarvan de oorzaak ligt in de spieren en/of gewrichten behandeld worden met dry needling. Heeft u vragen over dry needling of bent u benieuwd of dry needling kan bijdragen aan het herstel van uw klacht? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via de contactpagina.