Voedingsadvies

Veel lichamelijke klachten kunnen hun oorzaak hebben in het immuunsysteem, de darmen zijn een groot gedeelte van ons immuunsysteem. Als de darmen niet goed functioneren, soms zonder dat we het zelf weten, kunnen er verschillende lichamelijke klachten ontstaan zoals onder andere darmklachten, allergieën, spier- en peesletsel, osteoporose, hoofdpijn, vermoeidheidsklachten.

Slecht functionerende darmen kunnen worden veroorzaakt door verkeerde voeding, stress en overmatig medicijn gebruik. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om te weten wat nu gezonde voeding is. De gezonde keurmerken vliegen ons om de oren, evenals de zogenaamde gezonde koekjes en light producten.

Onze therapeuten kunnen u voedingsadvies geven om een gezonder voedingspatroon te krijgen. Na een uitgebreide intake en voedingsanalyse maken wij samen met u een passend voedingsschema. Let wel dat het hier niet gaat om een dieet, maar een aanpassing in de levensstijl. Een gezonde leefstijl met daarbij gezonde voeding werkt mee aan uw lichamelijke herstel.